Машини контейнеровози: переваги та параметри

Щоб перевезення величезних контейнерів здійснювалося без проблем, є спеціальні машини контейнеровози. Ними доставляються різнотипні вантажі в контейнерах до річкових та морських суден, а також на склади великих промислових підприємств.

Основні характеристики напівпричепів контейнеровозів

Комерційна спецтехніка дозволяє транспортувати великі вантажі (близько 40 тонн). Також в Україні можна купити в компанії Varz причіп контейнеровоз для швидкої доставки негабаритних вантажів невеликої ваги.

За станом техніки слідкують спеціальні служби. Контейнери повинні суворо відповідати певним стандартам та вимогам щодо перевезення окремих груп товарів.

Важливо, щоб контейнеровоз причіп міг без зайвих проблем витримувати всі етапи транспортування. Перевезення включає:

• навантаження;

• доставку;

• розвантаження.

Напівпричепи-контейнеровози складаються з кількох невеликих причепів. Багато хто з них оснащується спеціальною підвісною та гальмівною системою з автоматичним керуванням. Це робить рух плавним, ніж підвищується рівень безпеки у дорозі.

Переваги контейнеровозів

Якщо порівнювати контейнеровоз з іншими видами спецтехніки для вантажних перевезень, варто виділити кілька плюсів:

1. Функцію контейнерів виконують знімні тари (завантаження та розвантаження здійснюється безпечно та оперативно за допомогою підйомної техніки);

2. Контейнеровози з напівпричепами оснащуються потужними двигунами та стійкою колісною формулою 6х2 або 6х4. З важкими контейнерами техніка впорається на «відмінно».

3. Причіп-контейнеровоз випускається із простою платформою, у якої відсутні борти. На майданчиках обладнуються кріплення для надійної фіксації контейнерів. Вантажопідйомність залежить від конкретної марки та моделі контейнеровозу.

Фіксація контейнерів на платформі напівпричепа здійснюється ручним способом. Водій особисто перевіряє якість закріплення вантажу, за що у разі виникнення неприємних ситуацій йому доведеться відповідати.

На українському ринку купити контейнеровози можна нові або вживані. У будь-якому разі вибір залежить від завдань компанії, що займається перевезеннями товарів у спеціальних контейнерах. Щоб інвестиції в техніку були виправданими і швидко окупилися, необхідно заздалегідь вивчити технічні характеристики моделі контейнеровозу, що цікавить.